Een CV ketel huren is een simpele optie als je net verhuisd bent. Tijdens de bezichtiging was je al helemaal verliefd geworden op het huis. De houten vloer was iets dat je meteen aansprak. Het kwam mooi naar voren met de gepleisterde muren en de hoge ramen. Je was verblind, hoefde eigenlijk al niet eens meer verder te kijken om te weten dat je hier al je geld op wilde inzetten. Toch was het handig geweest. Dan was je er namelijk achter gekomen dat de CV ketel aan vervanging toe was, de radiatoren er eigenlijk niet meer heel goed uit zagen, en de koelkast een kleine lekkage vormde.

Meer problemen dan op het eerste oog

Op het moment dat je bij de notaris kwam om officieel te tekenen voor het huis dat je gekocht had, en om de sleutels eindelijk in ontvangst te mogen nemen, verlangde je er al naar om die mooie houten vloer weer te bekijken. Je zou met een frisse blik naar het huis toe gaan. Toch zag je de tweede keer meer problemen dan de eerste keer. CV ketel stuk, koelkast stuk, radiatoren stuk, en nog wat andere kleine dingen… Moest je een CV ketel huren? Wat komt daar dan allemaal bij kijken?

CV ketel huren als vervanging

Dat de CV ketel vervangen moest worden, was wel duidelijk. Je baalde ervan dat het niet met je besproken is, en even heb je getwijfeld om een rechter in te schakelen. Zoiets moeten ze toch doorgeven? Maar daar ging veel tijd, geld en energie in zitten. Je zou het zelf wel weer oplossen. Op zoek naar een CV ketel huren.

CV ketel huren in plaats van kopen

Als je een CV ketel moet kopen, ben je makkelijk 1000 euro kwijt. Dan moet -ie nog gemonteerd en onderhouden worden. Een CV ketel huren is wat dat betreft veel goedkoper. Het kan al vanaf 15 euro per maand. Stel dat een CV ketel 1400 euro kost, inclusief montage en onderhoud. Dan kan je bij een CV ketel huren bedrijf dat bedrag in één keer betalen, waarbij je garantie hebt van zo’n drie jaar. Of je kunt bijvoorbeeld 400 euro montage-, installatie- en onderhoudskosten betalen, plus 15 euro per maand. Een andere optie is om tussen de 400 en 1400 euro te betalen, en lagere maandelijkse kosten te hebben.

Reken maar uit: in één keer 1400 euro + 3 jaar garantie = ongeveer 467 euro per jaar. In één keer 400 euro + 15 euro per maand (voor 3 jaar lang) = 313 euro per jaar. Of in één keer 600 euro + 10 euro per maand (voor 3 jaar lang) = 320 euro per jaar.

Hoe je het ook wendt of keert, een CV ketel huren is goedkoper dan kopen (vanwege het onderhoud en de installatie).