houtenvloerenvoordeel.nl

Hoe bereken je de gemiddelde kosten laminaat leggen?

kosten laminaat leggen

Als je laminaat in je huis wil, dan is het verstandig om het plaatsen van de vloer uit te besteden aan een professional. Je wil namelijk wel dat het goed gebeurt. Maar hoeveel kost dat eigenlijk ? De gemiddelde kosten laminaat leggen zijn soms nergens af te lezen en er wordt nogal geheimzinnig over gedaan. Je wil natuurlijk van te voren weten waar je aan begint en of je het wel kunt betalen. Daarom hebben wij van houtenvloerenvoordeel een blog geschreven met aanwijzingen die je kunt gebruiken om de  gemiddelde kosten laminaat leggen uit te rekenen.

Oppervlakte vloer

Als je laminaat gaat kopen is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid aanschaft. Je dient hiervoor eerst de ruimte op te meten, ook wel de oppervlakte genoemd. Hoe kom je aan de oppervlakte van je vloer? Simpel! Meet de lengte en de breedte van de ruimte op en vermenigvuldig dit met elkaar om zo tot het aantal vierkante meters te komen. Bijvoorbeeld: 6m x 5m = 30m². Op deze manier bereken je de juiste hoeveelheid laminaat. Deze oppervlakte is belangrijk in het berekenen van de kosten laminaat leggen. Dit getal moet je dus altijd communiceren met de professional door wie je de laminaat laat leggen. Ook hij kan je helpen met de kosten berekenen laminaat leggen. Maar het is fijn als je het eerst zelf doen, voordat je met mensen in gesprek gaat. Zo weet je zeker dat je een goede deal krijgt.

Kosten laminaat leggen

De prijs voor het leggen van laminaat ligt tussen de €6 – €11. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type laminaat, de oppervlakte, de ondervloer, de afwerking van de vloer en de legwijze. Je moet dus eerst nog een aantal dingen bepalen voordat je de kosten laminaat leggen kunt uitrekenen. Het belangrijkste daarin is: Welke soort laminaat wil je? De ene soort is duurder dan de andere. Dus je moet dit helder hebben om de kosten laminaat leggen te kunnen berekenen.

Hieronder volgt een schema voor de gemiddelde kosten laminaat leggen.

Kosten laminaat leggen Gemiddelde kosten per m2
Laminaat leggen €6
Laminaat en ondervloer leggen €7
Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen €8
Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen €10
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen €11
Laminaat diagonaal leggen €4 (meerprijs)

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die vloerspecialisten rekenen voor het leggen van een laminaatvloer.

We hopen dat je nu een beter beeld hebt van de kosten laminaat leggen. Pak je rekenmachine erbij en maak je berekenen. Ga daarna pas offertes opvragen en dan weet je of je een goede deal krijgt of niet. Succes!

Exit mobile version