houtenvloerenvoordeel.nl

Bijzetsloten: zijn ze echt noodzakelijk?

deur

Bij het beveiligen van een woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om goede sloten te combineren met andere preventieve maatregelen. Dit kan het gebruik van bijzetsloten zijn, om de stabiliteit van de sloten te verbeteren, of bijvoorbeeld het installeren van een inbraakpreventiesysteem. Ook het gebruik van een camera kan een interessante overweging zijn! Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een ervaren slotenmaker. Deze slotenmaker kon ons meer vertellen over het belang van het gebruik van bijzetsloten binnen je woning. Niet in iedere situatie zijn deze sloten noodzakelijk.

Toepassing van bijzetsloten in huis

Het gebruik van bijzetsloten is niet alleen gebruikelijk op de voor- of achterdeur van je woning. Ook op andere plekken kan het gebruik hiervan interessant zijn! Denk bijvoorbeeld aan de ramen in huis. Ramen in de buurt van een plat dak of een regenpijp kunnen een goede ingang vormen voor inbrekers. In dit geval is het gebruik van bijzetsloten dus echt noodzakelijk! Datzelfde geldt voor het gebruik van bijzetsloten op een schuttingdeur, of de deur van een losse garage. Bijzetsloten naast je cilindersloten op de voor- of achterdeur plaatsen is vaak niet noodzakelijk. Deze cilindersloten zijn al stevig genoeg.

Voorkom diefstal van duur gereedschap in huis

Eerder in dit artikel werden al enkele alternatieven genoemd voor bijzetsloten. Ook met een alarmsysteem in huis kun je de kans op diefstal van duur elektrisch gereedschap voor het leggen van vloeren voorkomen. Of wat te denken van diefstal van dierbare voorwerpen? Een alarminstallatie kun je geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van een bewegingssensor met magneetcontacten. Op het moment dat het alarmsignaal geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken. De kans is immers groot, dat je buren of voorbijgangers de hulp van de politie zullen inschakelen. Het vergroot de pakkans bij een inbraak in je woning.

Mobiele versie afsluiten